ADATVÉDELMI POLITIKA

 

A személyes adatok feldolgozásának feltételei

Az Dollcini Hungary Kft, adószám: 25730663-2-42 (a továbbiakban "Thundersell" vagy "mi"), a www.thundersell.eu webáruház üzemeltetője kijelenti, hogy minden személyes adatot (a továbbiakban "Adat") szigorúan bizalmasan kezel, és azokat a személyes adatokra vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kezeli.

Az Ön személyes adatainak biztonsága rendkívül fontos számunkra, ezért kellő figyelmet fordítunk a személyes adatokra és azok védelmére. A jelen adatkezelési alapelvekben (a továbbiakban "Alapelvek") tájékoztatást olvashat arról, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk Önről, milyen jogcímen kezeljük azokat, milyen célokra használjuk fel, mennyi ideig tároljuk azokat, és kinek adhatjuk tovább. Az Alapelvekben tájékoztatjuk Önt arról is, hogy milyen jogai vannak az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatban.

 

1. Milyen személyes adatokat dolgozunk fel?

Ha Ön igénybe veszi webáruházunk vagy üzleteink (üzleteink és átvevőhelyeink) szolgáltatásait, különböző típusú adatokat dolgozunk fel Önről.

1.1. Ha veszel

Ügyfeleink leggyakrabban a termékek vagy szolgáltatások megrendeléséhez szükséges űrlapokon keresztül adnak meg adatokat. Ezek túlnyomórészt olyan adatok, amelyek az adásvételi szerződések megkötéséhez és teljesítéséhez elengedhetetlenek. Ezek az adatok tehát a megrendelés teljesítéséhez szükségesek, és a következőképpen oszthatók meg: Személyazonosító adatok, azaz vezetéknév és keresztnév, valamint céges vásárlás esetén a cég statisztikai száma és adószáma; Kapcsolattartási adatok, azaz e-mail cím, postacím, számlázási cím, telefonszám, bankszámlaadatok és fizetési adatok. A szerződés megkötése alapján generált adatok, pontosabban a megvásárolt termékek, a nyújtott szolgáltatások köre és az ügyfélszegmens.


1.2. Ha regisztrál az oldalon

Ha Ön is szeretné élvezni az ügyfélszámla előnyeit, akkor először regisztrálnia kell a weboldalunkon, vagy szerződést kell kötnie velünk az úgynevezett Thundersell klubról. Az ügyfélfiókot az Ön által választott jelszó védi, amelyhez mi nem férünk hozzá, így ha az elveszik, még az Ön kérésére sem tudjuk elküldeni Önnek, vagy új jelszót generálni.

Az ügyfélfiókon keresztül korlátlanul hozzáférhet személyes adataihoz, és lehetősége van azok megváltoztatására. Az ügyfélfiókban megtekintheti a teljesített megrendelések, a megvásárolt termékek és a félbehagyott megrendelések előzményeit is. Az ügyfélfiókon keresztül lehetősége van bankkártyaadatainak elmentésére is, valamint a hírlevél küldésének és az úgynevezett kívánságlistának a kezelésére, amelyre kedvenc termékeit felveheti.

A Thundersell klub is része az ügyfélszámlának, amelyen keresztül számos kedvezményt biztosítunk Önnek. További információkat a Thundersell klub felhasználási feltételeiben olvashat. Ha nem szeretne ügyfélfiókot létrehozni a vásárlás befejezéséhez, akkor regisztráció nélkül is vásárolhat webáruházunkban. A Thundersell klubtagsági szerződést a vonatkozó Felhasználási feltételek szerint kötheti meg.

Ha Ön a Thundersell klub tagja, a következő adatokat kezeljük: Személyazonosító adatok, azaz vezetéknév és keresztnév, valamint céges vásárlás esetén a cég statisztikai száma és adószáma; Kapcsolattartási adatok, azaz e-mail cím, postacím, számlázási cím, telefonszám, bankszámlaadatok és fizetési adatok; Demográfiai adatok a weboldalunkon kiválasztott beállítások és az ott tanúsított viselkedése alapján, beleértve a nemre, születési dátumra és a preferált nyelvre vonatkozó adatokat; Bejelentkezési adatok, azaz felhasználónév és jelszó. Magához a jelszóhoz nem férünk hozzá. A szerződés megkötése alapján generált adatok, pontosabban a megvásárolt termékek, a nyújtott szolgáltatások köre és az ügyfélszegmens.


1.3. Ha feliratkozott üzleti információinkra

Feliratkozhat üzleti információkra a tőlünk vásárolt termékekhez hasonló termékekről. A hírlevelekről bármikor leiratkozhat az ilyen információkat tartalmazó e-mailek láblécében található leiratkozási link segítségével. Ha rendelkezik ügyfélfiókkal, akkor azon keresztül is lemondhatja a feliratkozást. A kereskedelmi kommunikációról való leiratkozás ingyenes.

Ha Ön regisztrált felhasználónk, akkor mobiltelefonos alkalmazásunkon keresztül küldött SMS- vagy push-üzenetek formájában is feliratkozhat üzleti információkra. Üzleti információkat tartalmazó push-üzeneteket a Facebookon vagy a Messengeren keresztül is kaphat. Az ilyen típusú adatfeldolgozás az adott közösségi médiaoldal adatkezelési elveinek megfelelően történik. Az ezeken a csatornákon keresztül kapott üzleti információkról bármikor leiratkozhat. Ha feliratkozott ezekre a hírlevelekre, a következő adatokat kezeljük: Személyes azonosító adatok, konkrétan az Ön keresztneve; Elérhetőségi adatok, telefonszám, hogy ezek segítségével felvehessük Önnel a kapcsolatot, pontosabban az e-mail címe és, ha Ön a Thundersell klub tagja, a telefonszáma; Demográfiai adatok a weboldalunkon kiválasztott beállítások és az ott tanúsított viselkedése alapján, beleértve a nemét és a preferált nyelvet.


1.4. Ha meglátogatja a weboldalunkat, vagy tartalmat hoz létre rajta

Ha meglátogatja a weboldalunkat, a látogatás során különböző információkat gyűjtünk Önről, például az IP-címét, a böngésző beállításait, az Ön által preferált nyelvet és a meglátogatott weboldalakat, beleértve a látogatás időpontját is. Azt is nyomon követjük, hogy Ön hogyan mozog a weboldalon, és milyen linkekre kattint, hogy a megjelenített tartalmat a lehető legjobban az Ön érdeklődési köréhez igazíthassuk, és olyan termékeket és szolgáltatásokat kínálhassunk Önnek, amelyek vonzóak az Ön számára. Amikor meglátogatja weboldalunkat, cookie-fájlokat mentünk az Ön által használt böngészőben és az Ön eszközén, amelyeket később kiolvasunk. Ennek a tevékenységnek külön fejezetet szenteltünk az Alapelvekben. A cookie-kon kívül azonban a weboldalunkon való viselkedésére vonatkozó adatokat, az Ön IP-címét és a böngészője által megadott adatokat is feldolgozzuk: pontosabban a felbontást, az eszköz operációs rendszerét (beleértve annak verzióját) és a nyelvi beállításokat.

A közösségi médiaoldalakhoz is csatlakozhatunk, beleértve a felhasználói fiókjába való automatikus bejelentkezést is. A kapcsolat létrehozásához a weboldalunkon, pontosabban a blogbejegyzésekkel kapcsolatban, az ún. közösségi pluginokat, azaz megosztó gombokat használunk, amelyeknek köszönhetően Ön megoszthatja a vonatkozó tartalmat a saját profilján. Ha a kapcsolat létrejön, személyre szabott ajánlatokat és célzott hirdetéseket is láthat a közösségi oldalakon és más, a weboldalunkra mutató weboldalakon.

Annak érdekében, hogy még szorosabbá tegyük kapcsolatát a szépségápolás világával, lehetőséget biztosítunk arra, hogy aktívan jelen legyen weboldalunkon, és tartalmat hozzon létre, például véleményeket írjon a megvásárolt termékekről és azok hasznosságáról, valamint hozzászólásokat írjon blogbejegyzéseinkhez. Ezen tartalmak létrehozásához nem szükséges vásárlói fiók. Az Ön által megadott vezeték- és keresztnév megjelenhet az ilyen tartalmak alatt, ha az űrlapon megadja azokat. Ön felelős a honlapunkon közzétett tartalmakért és tevékenységekért. Ezért figyelmeztetjük, hogy ne osszon meg olyan személyes adatokat, amelyeket nem kíván nyilvánosan hozzáférhetővé tenni ezeken a tartalmakon keresztül.

Weboldalaink más weboldalakra mutató linkeket is tartalmazhatnak. Úgy gondoljuk, hogy ezek érdekesek lehetnek és hasznos információkat tartalmazhatnak. Szeretnénk azonban figyelmeztetni Önt, hogy ezeket az oldalakat más vállalatok vagy szervezetek tarthatják fenn, és saját adatvédelmi elveik szerint kezelhetik az Ön adatait. Ezért cégünknek nincs befolyása az ilyen adatfeldolgozásra, és nem vállalunk felelősséget az ezen oldalak által tartalmazott vagy közzétett információkért, anyagokért, termékekért és szolgáltatásokért.


1.5. Ha kapcsolatba lép velünk az ügyfélszolgálatunkon vagy a közösségi hálózatokon keresztül.

Ha úgy dönt, hogy telefonos vagy e-mailes elérhetőségeinken keresztül veszi fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, elsősorban a telefonhívásokról készült felvételeket (mivel azokat figyeljük), valamint az e-mail üzeneteket dolgozzuk fel. Ha egy közösségi oldalon létrehozott oldalunkon vagy profilunkon keresztül fordul hozzánk kérdéssel, személyes adatait kizárólag az adott közösségi oldalt fenntartó vállalat adatkezelési elvei alapján kezeljük.


1.6. Ha meglátogatja valamelyik üzletünket

Jogos érdekeink védelme érdekében kamerarendszereket telepítettünk üzleteinkbe és egyéb helyiségeinkbe, hogy megvédjük saját és az Ön tulajdonát. Ha Ön meglátogatja valamelyik üzletünket, megjelenhet a kamerafelvételen, amelyet később feldolgozunk. Azokat a helyiségeket, ahol kamerákat helyeztünk el, mindig megfelelően jelöljük.


1.7. Ha egy termék elérhetőségére vonatkozó riasztást állít be

Abban az esetben, ha olyan termék iránt érdeklődik, amely jelenleg nem áll rendelkezésre, felajánljuk Önnek a készletfigyelés lehetőségét. Amint a termék újra raktáron lesz, értesítjük Önt az Ön által megadott és így általunk feldolgozott e-mail címre.


1.8. Ha Ön véleményt ír rólunk egy véleményező weboldalon.

A megrendelés kézbesítése után megkérhetjük Önt, hogy értékelje a termékeket és az általános elégedettségét egy értékelő weboldalon. Minden visszajelzés rendkívül értékes számunkra, de csak Önön múlik, hogy megosztja-e velünk véleményét. Ha úgy dönt, hogy így tesz, feldolgozzuk értékelését, és a következő adatokat továbbítjuk az illetékes partnereknek: Elérhetőség, pontosabban az értékelési kérés kézbesítésére szolgáló e-mail cím; Szerződéskötés alapján keletkezett adatok, pontosabban a megvásárolt termékek.


1.9. Ha részt vesz egy nyereményjátékban

Vonzó nyereményjátékokat szervezünk Önnek a weboldalunkon vagy egy közösségi oldalon létrehozott profilon keresztül, amelyhez csatlakozhat, és amelynek teljes játékszabályát itt találja. A nyertes kihirdetése nyilvános is lehet, ami azt jelenti, hogy a nyertes bizonyos adatait honlapunkon vagy az adott közösségi hálózaton létrehozott profilunkon közzétehetjük. A közösségi oldalon keresztül velünk folytatott bármilyen tevékenység vagy kommunikáció, valamint az Ön személyes adatainak feldolgozása a közösségi oldalt üzemeltető vállalat adatkezelési elvei alapján történik.

Ha Ön részt vesz egy ilyen nyereményjátékban, a következő személyes adatokat kezeljük: Személyazonosító adatok, azaz vezetéknév és keresztnév; Kapcsolattartási adatok, konkrétan az Ön profilja a közösségi médiaoldalon vagy az Ön e-mail címe, valamint nyeremény esetén az Ön címe, postai címe, számlázási címe és telefonszáma a nyeremény postázása céljából.

 

1.10. Ha részt vesz egy felhasználói teszten vagy más eseményen

Ha Ön részt vesz az általunk szervezett felhasználói tesztprogramban, a következő adatokat kezelhetjük: Személyazonosító adatok, azaz vezeték- és keresztnév; Kapcsolattartási adatok, különösen az Ön e-mail címe és telefonszáma; Kamerafelvétel, azaz az Ön képének rögzítése. Ezen kívül különböző rendezvényeket szervezünk Önnek, amelyek keretében a következő adatokat kezelhetjük: Személyazonosító adatok, azaz vezeték- és keresztnév, esetleg statisztikai szám és adószám;Kapcsolattartási adatok, konkrétan az Ön e-mail címe és telefonszáma. Az egyes események során feldolgozott személyes adatok pontos köréről mindig tájékoztatjuk Önt.

 

2. Milyen célból kezeljük a személyes adatokat?

2.1. Termékek és szolgáltatások vásárlása

Személyes adatait leggyakrabban a weboldalunkon, mobilalkalmazásunkon vagy ügyfélszolgálati telefonszámunkon keresztül leadott megrendelésének sikeres feldolgozása és kézbesítése céljából kezeljük. Az e-mail címet és a telefonszámot a megrendelés visszaigazolásának elküldésére, a fizetés visszaigazolásának kézbesítésére és elektronikus számla küldésére, valamint a megrendelés állapotáról való folyamatos tájékoztatásra, esetleg az adott megrendeléssel kapcsolatos további egyedi kommunikációs folyamatokra használjuk.


2.2. Ügyfélszámla

Ha Ön regisztrált felhasználó, személyes adatait a Thundersell klubtagsági szerződés teljesítése, azaz a számos kedvezményt biztosító ügyfélszámla fenntartása érdekében kezeljük.


2.3. Marketing ajánlatok

Üzleti információkat küldünk Önnek olyan termékekkel kapcsolatban, amelyek hasonlóak az Ön által már megvásárolt termékekhez. A hírlevelekről bármikor leiratkozhat az ilyen információkat tartalmazó e-mailek láblécében található leiratkozási link segítségével. Ha Ön regisztrált felhasználó, SMS vagy push-üzenetek formájában is küldünk Önnek üzleti információkat mobiltelefonos alkalmazásunkon keresztül. Üzleti információkat tartalmazó push-üzeneteket a Facebookon vagy a Messengeren keresztül is kaphat. Az ilyen típusú adatfeldolgozás az adott közösségi médiaoldal adatkezelési elveinek megfelelően történik. Ha leiratkozik az üzleti információkról, a továbbiakban nem használjuk elektronikus elérhetőségi adatait ilyen célokra. Az üzleti kommunikációról való leiratkozás ingyenes.


2.4. Tartalom testreszabása és létrehozása, a weboldal hatékonyabb működtetésének biztosítása
Szeretnénk testre szabni a tartalmat, és olyan termékeket kínálni, amelyeket érdekesnek talál. Ezért az összegyűjtött személyes adatokat a weboldalunk tartalmának és különböző ajánlatainak testre szabásához is felhasználjuk. Az Ön számára megjelenített marketingajánlatok kiválasztása az Önről korábban gyűjtött információk alapján történhetett, az Ön elérhetősége és demográfiai adatai, kedvenc termékei, valamint a weboldalunk használatával kapcsolatos egyéb adatok alapján. Nem végzünk azonban olyan teljesen automatizált feldolgozást, amelynek jogi következményei lehetnek az Ön számára.

A weboldalunkon való viselkedésével kapcsolatos adatokat dolgozunk fel, ezáltal lehetővé téve számunkra, hogy olyan információkat gyűjtsünk, amelyek alapján folyamatosan fejleszteni tudjuk weboldalunkat, hogy a lehető legkellemesebb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Az Ön személyes adatait különböző statisztikák készítése során is feldolgozhatjuk, például a látogatottság vagy a hirdetések hatékonyságának mérésekor, valamint új funkciók vagy a mobilalkalmazás tesztelésekor. A weboldal Az Ön weboldalunkon való viselkedésével kapcsolatos adatok többek között azért fontosak, hogy megelőzzük a weboldalunk elleni támadásokat.


Ön is létrehozhat bizonyos tartalmakat a weboldalunkon. Ha úgy dönt, hogy véleményt ír a megvásárolt termékeiről, akkor az Ön adatait feldolgozzuk a vélemény feldolgozása és megjelenítése érdekében. Ha csatlakozik a blogunkon közzétett cikkek alatti vitához, és hozzászólást ír nekünk, akkor a hozzászólás feldolgozása és megjelenítése érdekében feldolgozzuk az Ön adatait.

2.5. Ügyfélszolgálat és kommunikáció

Folyamatosan törekszünk arra, hogy javítsuk az ügyfélszolgálatunk által nyújtott szolgáltatásokat. Annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban tudjunk válaszolni az Ön megkereséseire, valamint hogy ezt a szolgáltatást nyújthassuk Önnek, az Ön személyes adataira is szükségünk van ahhoz, hogy sikeresen feldolgozzuk az Ön megkeresését, illetve hogy megoldjuk az adásvételi szerződés vagy a Thundersell klubtagsági szerződés teljesítése során felmerülő problémákat. Ezért, ha telefonon lép kapcsolatba velünk, előzetes figyelmeztetés után rögzítjük a beszélgetést, hogy tovább javíthassuk szolgáltatásaink minőségét.

Az összegyűjtött személyes adatokat az Önnel való kommunikáció és további testreszabás céljából is felhasználjuk. Például felvehetjük Önnel a kapcsolatot telefonon, e-mailben, mobilalkalmazáson vagy más csatornán keresztül, hogy emlékeztessük a kosarában maradt termékekre, vagy hogy segítsük a megrendelésének véglegesítésében. Azért is felvehetjük Önnel a kapcsolatot, hogy tájékoztassuk kérésének, megrendelésének vagy panaszának aktuális állapotáról, vagy hogy további információkat kérjünk Öntől. Arra is figyelmeztethetjük Önt, hogy bizonyos lépések szükségesek ahhoz, hogy ügyfélfiókja aktív maradjon.

2.6. Kamerafelvételek

Jogos érdekeink védelme érdekében kamerarendszereket telepítettünk üzleteinkbe és egyéb helyiségeinkbe, hogy megvédjük saját és az Ön tulajdonát.


2.7. Leltárfigyelés

Ha olyan termék készletfigyelést állít be, amely jelenleg nem áll rendelkezésre, a megadott e-mail címen keresztül értesítjük Önt, amint a termék újra elérhetővé válik.


2.8. Elégedettségi felmérés az értékelő honlapokról

A megrendeléssel kapcsolatban arra is megkérhetjük Önt, hogy értékelje a termékeket az egyik értékelő weboldalon. Ebben az esetben az elégedettségi felmérés az adatkezelés célja.


2.9. Nyereményjátékok

Ha úgy dönt, hogy részt vesz egy általunk szervezett nyereményjátékban, az Ön személyes adatait a nyereményjáték végrehajtása, valamint nyertes pályázat esetén a nyertes nyilvános kihirdetése és az Önnel való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük.


2.10. Felhasználói teszt, események

Ha Ön részt vesz egy általunk szervezett felhasználói tesztprogramban, személyes adatait rendszerünk új vagy meglévő funkcióinak tesztelése céljából kezeljük. Ha Ön részt vesz egy általunk szervezett rendezvényen, az Ön adatait az általunk szervezett rendezvény szervezése, lebonyolítása és értékelése céljából kezeljük.


2.11. Szolgáltatások fejlesztése

Személyes adatait arra is felhasználjuk, hogy folyamatosan fejlesszük szolgáltatásainkat és rendszereinket, beleértve új funkciók hozzáadását is. Személyes adatokat feldolgozunk továbbá megalapozott döntések meghozatala céljából, összesített elemzések és üzleti intelligencia segítségével. Ez a vállalkozás szabadságából eredő jogos érdekünkből fakad, és az üzleti versenyben való sikeres részvétel érdekében nyújtott szolgáltatásaink alapvető fejlesztésén alapul. E célokra azonban anonimizált személyes adatokat használunk, amennyire csak lehetséges, hogy biztosítsuk az Ön jogainak és érdekeinek megfelelő védelmét.


2.12. Védelem, biztonság és vitarendezés

Az Ön személyes adatait feldolgozhatjuk továbbá ügyfeleink és rendszereink védelmének és biztonságának biztosítása, jogaink és jogos igényeink érvényesítése, csalások felderítése és megelőzése, viták rendezése vagy megállapodásaink érvényesítése céljából. Személyes adatokat a hatóságok esetleges ellenőrzései céljából is feldolgozhatunk.

 

3. Mi a személyes adatok feldolgozásának jogalapja?

A személyes adatokat különböző mértékben és különböző célokból kezeljük, az 1. és 2. cikkben részletezettek szerint, nevezetesen:

a) Az Ön hozzájárulása nélkül, szerződés teljesítése, jogi kötelezettségek vagy jogos érdekeink alapján;
b) Az Ön hozzájárulása alapján, az Ön hozzájárulása nélküli adatfeldolgozás az adatkezelés megadott céljától és a velünk fennálló kapcsolatától függ - azaz attól, hogy Ön egyszerű látogatója a weboldalunknak, vagy vásárlást hajt végre, illetve regisztrál nálunk. Személyes adatai azonban akkor is feldolgozhatók, ha Ön a megrendelt termékek vagy szolgáltatások címzettje, ha kapcsolatba lép velünk, vagy ha meglátogatja valamelyik üzletünket.


3.1. Adásvételi szerződés és a Thundersell klubtagsági szerződés teljesítése

Amikor Ön nálunk vásárol, vagy rendelést ad le, egy adásvételi szerződésre vonatkozó ajánlat jön létre, amely akkor válik véglegessé, amikor a megrendelt termékeket elküldjük, és az ajánlatot elfogadjuk. Ahhoz azonban, hogy ezt az adásvételi szerződést vagy bármely más, termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozó szerződést teljesíteni tudjuk, szükségünk van az Ön személyes adatainak jelentős részére is, amelyeket Ön a megrendelőlapon keresztül megadott. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikk (1) és (5) bekezdésében találja.

Ha Ön regisztrál nálunk, akkor az Ön adatait a Thundersell klubtagsági szerződés teljesítése, azaz az ügyfélszámla működtetése céljából kezeljük. Az adatkezelés alapjául szolgáló szerződés az Ön ügyfélszámlájának létrehozásával jön létre. A fiók törlése, azaz a Thundersell klubtagsági szerződésnek a felhasználási feltételeknek megfelelő felmondása után a továbbiakban nem kezeljük az Ön személyes adatait e célból. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikk (2) bekezdésében találja.


3.2. A jogi kötelezettségek teljesítése

Bizonyos, a hatályos jogszabályok által előírt kötelezettségeknek is eleget kell tennünk. Ezért nem kell az Ön hozzájárulását kérnünk az Ön személyes adatainak feldolgozásához, ha azokat e kötelezettségek teljesítése érdekében dolgozzuk fel. Ez a jogalapja az Ön személyes azonosító adatainak és elérhetőségi adatainak, valamint az Ön megrendelései adatainak feldolgozásának. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikk (1) bekezdésében találja.


3.3. Hozzájárulás

Üzleti információk e-mailben történő küldése céljából az Ön személyes adatait az Ön hozzájárulása alapján kezelhetjük. Az Ön hozzájárulása alapján kezeljük, ha nem jogos érdek vagy Thundersell klubtagsági szerződés alapján kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását, és bármikor leiratkozhat az üzleti információkról. A feldolgozott adatok pontos körét ebben az esetben az 1. cikk (3) bekezdésében találja.

Akkor is kérjük a hozzájárulását, ha a megvásárolt termékekről értékelést vagy hozzászólást kíván közzétenni a blogon, ha nyomon kívánja követni egy termék elérhetőségét, vagy ha részt vesz egy felhasználói tesztben vagy más eseményen. Természetesen ezekben az esetekben bármikor visszavonhatja hozzájárulását. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos köre az 1. cikk (4), (7) és (10) bekezdésében található.

 

3.4. Jogos érdek

Az Ön személyes adatait jogos érdekek alapján is feldolgozzuk, hogy fejleszthessük és testre szabhassuk az általunk nyújtott szolgáltatásokat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön elégedett a megrendelésének teljesítésével, valamint hogy hatékonyabban népszerűsítsük az általunk kínált termékeket és szolgáltatásokat. Mindez különösen az 1. cikk (4) és (5) bekezdésében megjelölt adatokra vonatkozik.

A direkt marketinghez fűződő jogos érdekünk miatt előfordulhat, hogy az Ön által tőlünk vásárolt termékekhez hasonló termékekkel kapcsolatos üzleti információkat küldünk Önnek. Ezt azonban csak akkor tehetjük meg, ha Ön nem tiltakozik ez ellen. Ha azonban Ön regisztrált felhasználónk, akkor a Thundersell klubtagsági szerződéssel kötött előfizetés alapján küldünk Önnek üzleti információkat. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikk 3. bekezdésében találja.

Jogos érdekünk a jogi követeléseink és belső nyilvántartásaink védelme, valamint szolgáltatásaink megfelelő nyújtásának ellenőrzése. Ebben az esetben az 1. cikkben megjelölt valamennyi személyes adattípust feldolgozzuk.

Jogos érdekünk továbbá, hogy az értékelő weboldalon a befejezett vásárlás értékelésére vagy az általunk szervezett nyereményjáték értékelésére vonatkozó kérést küldjünk. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikk 8. és 9. bekezdésében találja.

Az Ön személyes adatainak jogos érdekből eredő feldolgozására abban az esetben is sor kerül, ha Ön meglátogatja valamelyik üzletünket. Üzleteinket kamerarendszerrel ellenőrizzük, hogy megvédjük tulajdonunkat. Ön bármikor tiltakozhat személyes adatainak ilyen módon történő feldolgozása ellen. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikk 6. bekezdésében találja.


4. Kinek továbbítjuk a személyes adatokat?

Az esetek többségében az Ön személyes adatait adatkezelőként saját céljainkra kezeljük, ami azt jelenti, hogy a személyes adatok gyűjtésének fent részletezett céljait, az adatkezelés módját és az adatgyűjtés módját személyre szabhatjuk. Az Ön személyes adatait csak akkor adjuk át partnereinknek, ha ez az adásvételi szerződés teljesítésével összefüggésben elengedhetetlen, például a fizetés vagy a szállítás biztosítása érdekében; továbbá a Thundersell klubtagsági szerződés keretében, jogos érdekből fakadóan, vagy ha Ön korábban hozzájárult az adattovábbításhoz. Az Ön személyes adatait adatfeldolgozóinknak is továbbítjuk, akik szintén szigorúan betartják a személyes adatok védelmére vonatkozó jogi követelményeket. Adatfeldolgozóink a mi utasításainkat követve dolgozzák fel az adatokat, így az eljárás semmilyen módon nem érinti az Ön jogait. Az Ön hozzájárulását követően személyes adatait továbbíthatjuk a közösségi oldalaknak vagy marketingeszközök üzemeltetőinek is, hogy azok célzott hirdetéseket jeleníthessenek meg más weboldalakon.


4.1. Az adatátvevők kategóriái

Az Ön adatait a következő címzetteknek továbbíthatjuk:

A Thundersell csoport leányvállalatainak és adatfeldolgozóinak belső folyamatainak és eljárásainak elvégzésére az adásvételi szerződés vagy a Thundersell klubtagsági szerződés teljesítése alapján; Fizetési szolgáltatásokat üzemeltető vállalatoknak az Ön megrendelésének megfelelő fizetés feldolgozása céljából, azaz. az adásvételi szerződés teljesítése céljából; Szállító cégeknek az Ön által megrendelt termékek vagy szolgáltatások kiszállítása és a panaszok kezelése céljából, beleértve a szerződés felmondását is; Termékeink beszállítóinak vagy szolgáltató központjainknak az Ön által megrendelt termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok kapcsán; Az üzleti információk terjesztését biztosító partnereinknek, akiket titoktartási megállapodás köt, és akik az Ön személyes adatait más célra nem használhatják fel; Marketingeszközeink üzemeltetőinek; akik segítenek nekünk az ajánlatok és tartalmak testre szabásában; A közösségi média oldalaknak, ha ezeken keresztül lép kapcsolatba velünk vagy oszt meg tartalmat rajtuk keresztül; Az ügyfélszolgálatnak az Önnel való kommunikációhoz szükséges eszközöket biztosító partnereinknek, vagy esetleg külső call centereknek; Az ügyfeleink körében elégedettségi felméréseket végző partnereinknek; A technológiai és felhőszolgáltatóinknak; Jogi vagy pénzügyi képviselőknek, bíróságoknak az adóügyi dokumentumok feldolgozása céljából, követelések, egyéb igények teljesítése és egyéb jogi kötelezettségeink teljesítése céljából; Hatóságoknak (pl. pl. rendőrség) jogaink érvényesítése céljából. Nem vagyunk felelősek azért, ha harmadik felek saját jogos érdekükben használják fel az Ön adatait. Az ilyen jellegű adatfeldolgozás kizárólag az érintett vállalatok személyes adatok kezelésének elvei szerint történik.


4.2. Adattovábbítás az EU-n kívülre

Miközben személyes adatait adatfeldolgozóinknak továbbítjuk, bizonyos esetekben személyes adatokat továbbíthatunk olyan harmadik országokba is, amelyek nem tagjai az Európai Uniónak, és nem garantálják a személyes adatok megfelelő védelmét. Az adatokat azonban csak akkor továbbítjuk, ha az adatfeldolgozó partnerünk vállalja, hogy megfelel az itt elérhető, az Európai Bizottság által kiadott szerződési feltételeknek.

 

5. Mennyi ideig kezeljük a személyes adatokat, és hogyan gondoskodunk a biztonságról?

5.1. Az adatfeldolgozás időtartama

Az Ön személyes adatait elsősorban a közöttünk fennálló szerződéses kapcsolat, azaz az adásvételi szerződés vagy a Thundersell klubtagsági szerződés során kezeljük. A kötelezettségeink teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekben meghatározott ideig vagy azokkal összhangban vagyunk kötelesek kezelni - függetlenül attól, hogy a kötelezettségek a közöttünk kötött szerződésből vagy az általánosan alkalmazandó jogszabályi rendelkezésekből erednek-e. Így például adatkezelőként az általunk kiállított számviteli bizonylatokban az Ön adatait a kiadástól számított 10 évig vagyunk kötelesek megőrizni.

A személyes adatokat elsősorban a szerződéses kapcsolat, azaz az adásvételi szerződés vagy a Thundersell klubtagsági szerződés során kezeljük. Ezen túlmenően az Ön személyes adatait addig kezeljük, amíg az feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a megkötött szerződésekből és az általánosan alkalmazandó jogszabályokból eredő kötelezettségeinket teljesíteni tudjuk. Például az Önre vonatkozó adatokat legalább 10 évig meg kell őriznünk az általunk kiállított számviteli dokumentumokban.

Kötelezettségeink teljesítése és a minőségi ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az Ön személyes adatait a szerződéses kapcsolat létrejöttétől kezdődően, nevezetesen az esetleges vitás kérdések rendezése céljából kezeljük, beleértve a megvásárolt termékek jótállási idejének lejártától számított 1 évet is.

Ha ügyfélszolgálatunkon keresztül lép kapcsolatba velünk, a kapcsolatfelvételből származó személyes adatait (beleértve a megfigyelt hívások felvételeit is) 2 évig őrizzük meg.

Ha Ön hozzájárul üzleti információk küldéséhez, hozzájárulása 4 évig vagy visszavonásig érvényes. Hasonlóképpen, ha hozzájárul ahhoz, hogy értesítsük Önt az Ön által követett termékek elérhetőségéről, hozzájárulása mindaddig érvényben marad, amíg nem küldünk Önnek készletinformációt, azonban legfeljebb 1 évig vagy visszavonásig. A termékértékeléssel adott hozzájárulás 6 évig vagy visszavonásig érvényes. Ha Ön a blogbejegyzéseinkhez kapcsolódó tartalmat hoz létre mat, a hozzászólás megírásával adott hozzájárulása 2 évig vagy visszavonásig érvényes. Ha úgy dönt, hogy részt vesz egy felhasználói tesztelésen vagy más általunk szervezett eseményen, és ehhez hozzájárulását adja, személyes adatait 1 évig vagy visszavonásig kezeljük, beleértve a kamerás vagy egyéb audiovizuális felvételeket is.

Ha Ön részt vesz egy általunk szervezett nyereményjátékban, adatait 1 évig kezeljük. Ha Ön meglátogatja valamelyik üzletünket vagy cégünk egyéb telephelyét, illetve azok környékét, a kamerafelvételeket a felvétel készítésének időpontjától számított 90 napig kezeljük. Egyéb esetekben az adatkezelés időtartamát az adatkezelés célja vagy a személyes adatok védelmére vonatkozó jogszabályok határozzák meg. Az Ön személyes adatait a feldolgozásra meghatározott időtartamok lejártát követően automatikusan töröljük.

5.2. Biztonság

Az Önről gyűjtött és általunk feldolgozott személyes adatokat kódolt formában küldjük el nekünk. Az adatátvitelhez SSL (secure socket layer) kódolási rendszert használunk. Amíg az Ön böngészője kommunikál a szerverünkkel, ez a rendszer garantálja az Ön személyes adatainak biztonságát. Weboldalainkat és az általunk használt egyéb rendszereket megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel biztosítjuk az Ön személyes adatainak elvesztése, valamint az azokhoz való illetéktelen személyek általi hozzáférés, továbbá az Ön személyes adatainak megváltoztatása vagy terjesztése ellen.

Ezeket az intézkedéseket folyamatosan fejlesztjük, miközben adatfeldolgozóinktól is megköveteljük, hogy az általuk használt rendszerek bizonyíthatóan megfeleljenek a GDPR-nak.

Ha Ön regisztrál a weboldalunkon, az ügyfélfiókjához csak az Ön által választott jelszó megadása után férhet hozzá. Mi nem férünk hozzá az Ön jelszavához, mivel azt titkosított formában tároljuk, amelyet még mi sem tudunk megfejteni.

Ezért szeretnénk emlékeztetni Önt többek között arra, hogy feltétlenül fontos, hogy bejelentkezési adatait ne ossza meg harmadik féllel. Javasoljuk, hogy mindig jelentkezzen ki, amikor végzett az ügyfélfiókjával, különösen akkor, ha az eszközt megosztja más felhasználókkal. Nem vagyunk felelősek a jelszavával való visszaélésért, kivéve, ha közvetlenül mi okozunk ilyen helyzetet.

 

6. Hogyan használjuk a cookie-fájlokat?

Ezenkívül cookie-fájlokat is használunk annak érdekében, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és hogy kínálatunk releváns, érdekes és felhasználóbarát legyen az Ön számára. A sütik használatához szükséges, hogy az Ön által használt böngészőprogram is támogassa azokat. Weboldalunk azonban cookie-k nélkül is működhet, bár rendkívül korlátozott mértékben és bizonyos alapfunkciók használata nélkül. A sütik széles körben használt eszközök a weboldalak használatával kapcsolatos információk elmentésére. Ezek olyan kis szöveges fájlok, amelyek automatikusan jönnek létre, amikor Ön meglátogat egy webhelyet, és amelyeket a böngészője elment az Ön számítógépén, okostelefonján vagy más eszközén. Bizonyos sütiknek köszönhetően a weboldalunkon végzett tevékenységeit összekapcsolhatjuk egymással - egészen addig, amíg be nem zárja a böngészőjét.

Más sütik azonban a beállított idő után is az Ön böngészőjében vagy eszközén maradnak, és minden alkalommal újra aktiválódnak, amikor meglátogatja weboldalunkat. A sütik mellett úgynevezett pixeleket is használunk, amelyek olyan apró képek, amelyek ugyanazon az elven működnek, mint a sütik, és a hétköznapi felhasználók számára láthatatlanok. Az, hogy a cookie-k mennyi ideig maradnak az Ön böngészőjében vagy eszközén, az Ön saját cookie-beállításaitól és a böngésző beállításaitól függ. A cookie-fájlok segítségével nyert adatokat legfeljebb 1 évig tároljuk.


6.1. Milyen sütiket használunk?

A weboldalunkon használt cookie-fájlok 2 alapvető típusba sorolhatók: Állandó, úgynevezett "tartós sütik", amelyek egy meghatározott ideig, vagy amíg Ön manuálisan nem törli őket, az Ön böngészőjében vagy eszközén maradnak. A cookie-fájlok funkcióik szerint is feloszthatók az alábbiak szerint: Elengedhetetlenül szükséges sütik, amelyek technikai és funkcionális sütik, amelyek fontosak a weboldal alapvető működéséhez. Ezek nélkül nem tudna termékeket a kosárba helyezni, rendelést leadni vagy bejelentkezni a vásárlói fiókjába. Analitikai sütik, amelyek segítenek javítani a felhasználói élményt a weboldalunkon azáltal, hogy megértik, hogyan használják a felhasználók az oldalt. Lehetővé teszik továbbá a különböző értékesítési csatornák teljesítményének elemzését. Remarketing célú sütik, amelyeket a hirdetések személyre szabásához és megfelelő célzásához használunk.

A gyakorlatban a fentiekben megjelölt cookie-fájlokat használjuk, pl: A bevásárlókosár megfelelő működéséhez, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban tudja befejezni a rendelését. A bejelentkezési adatainak feljegyzése, hogy ne kelljen azokat ismételten megadni. Hogy weboldalunkat a lehető legjobban az Ön igényeihez igazítsuk, nevezetesen az Ön látogatásainak és a weboldalunkon való mozgásának, valamint az Ön által használt funkcióknak a nyomon követése révén. Az Ön által megtekintett hirdetésekkel kapcsolatos információk megszerzése, hogy később ne jelenítsünk meg Önnek olyan termékek reklámjait, amelyek nem érdeklik Önt.

Bizonyos sütik, beleértve azok tartalmát is, képesek olyan információkat gyűjteni, amelyeket harmadik felek később felhasználhatnak, pl. közvetlenül támogatják a hirdetési tevékenységeinket (ún. harmadik féltől származó sütik). Például a weboldalunkon vásárolt termékekre vonatkozó információkat a reklámügynökség megtekintheti az Ön által megtekintett weboldalakon megjelenő bannerek megtekintése és testreszabása során. Ezek a sütik azonban harmadik felek számára anonimizálva vannak, így Önt ezen adatok alapján nem lehet azonosítani.

6.2. Hogyan korlátozhatom a sütiket?

A cookie-fájlok használatának beállítása az Ön által használt internetböngésző része, de a legtöbb böngésző alapbeállításai automatikusan elfogadják a cookie-kat. A böngészőjén keresztül teljesen elutasíthatja a sütiket, vagy a sütiket az Ön által kiválasztott típusokra korlátozhatja. Ez azonban korlátozza weboldalunk funkcionalitását is, és nem tudja teljes mértékben használni az általunk kínált funkciókat, beleértve az ügyfélfiókba való bejelentkezést. Ezenkívül használhatja a böngésző inkognitó módját is, amely nem szünteti meg teljesen a sütik használatát, de anonimabbá teszi azokat, és nem menti el a meglátogatott webhelyek listáját. A cookie-kkal kapcsolatos előzetes beállításokról az alábbi linkeken vagy az internetes böngészője kiegészítő dokumentációjában talál információkat: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Android, iPhone és iPad. A cookie-k kezeléséhez hatékony eszközt talál a weboldalon https://www.youronlinechoices.com/hu/.

 

7. Milyen jogai vannak, és hogyan érvényesítheti őket?

  Ahogy nekünk is vannak jogaink és kötelezettségeink a személyes adatainak feldolgozása során, úgy Önnek is vannak bizonyos jogai, amelyeket gyakorolhat. Ezek a jogok a következők:

  7.1. Hozzáférési jog

  Ön jogosult arra, hogy ingyenes tájékoztatást kérjen személyes adatainak feldolgozásáról: Milyen adatokat dolgozunk fel, milyen célból és mennyi ideig, honnan szerezzük meg az Ön adatait, és kinek adjuk át azokat? A hozzáférési jogának részeként azt is kérheti, hogy az általunk kezelt adatokat strukturált, számítógéppel olvasható formátumban küldjük el Önnek. Személyes azonosítás után készséggel készítünk Önnek egy kivonatot, csak küldje el kérését az adatvédelmi tisztviselő (a továbbiakban "tisztviselő")

  e-mail címére: info@thundersell.com.


  7.2. A helyesbítéshez való jog

  Ha úgy ítéli meg, hogy az Ön által feldolgozott személyes adatai helytelenek vagy hiányosak, joga van ahhoz, hogy helyesbítést kérjen tőlünk. Az Ön személyes adatait haladéktalanul és azonnal helyesbítjük vagy kiegészítjük, ha kérését a Hivatalos személy e-mail címére küldjük el: info@thundersell.com.


  7.3. A törléshez való jog

  Bizonyos esetekben érvényesítheti az általunk feldolgozott személyes adatainak törléséhez való jogát. Személyes adatait azonnal töröljük vagy anonimizáljuk. Ez azonban nem vonatkozik azokra a személyes adatokra, amelyek a jogszabályi előírásokból eredő kötelezettségeink teljesítéséhez szükségesek, amelyek megőrzését jogszabályi előírások rendelik el (pl. egy már leadott megrendelés teljesítéséhez), vagy amelyek jogos érdekeink védelméhez szükségesek. Az Ön személyes adatait abban az esetben is megsemmisítjük, ha ezek az adatok már nem szükségesek a megállapított célhoz, vagy ha az Ön személyes adatainak tárolása más, jogszabályban előírt okokból már nem megengedett. Személyes adatainak törlését a Hivatalos személytől a info@thundersell.com e-mail címen keresztül kérheti.


  7.4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

  Bizonyos esetekben élhet azzal a jogával, hogy korlátozza az általunk feldolgozott személyes adatai feldolgozását. Kérheti, hogy az Ön által megadott személyes adatok egy meghatározott idő után ne váljanak további feldolgozás tárgyává. Személyes adatai feldolgozásának korlátozását a Hivatalos személytől kérheti e-mailben a következő címen info@thundersell.com.


  7.5. Az adathordozhatósághoz való jog

  Önnek joga van ahhoz, hogy megkapja tőlünk az Ön által megadott összes adatot, amelyeket az Ön hozzájárulása alapján dolgozunk fel. Személyes adatait strukturált és számítógéppel olvasható formátumban továbbítjuk. Szívesen készítünk kivonatot az Ön adataiból ebben a formátumban, csak küldje el kérését a Hivatalos személy e-mail címére: info@thundersell.com.


  7.6. Az adatkezelés elleni tiltakozás joga

  Önnek joga van tiltakozni személyes adatainak jogos érdekeink alapján történő feldolgozása ellen. Ha ez marketing célú adatkezelésre vonatkozik, akkor azonnal leállítjuk az Ön személyes adatainak feldolgozását, más esetekben azonban jogos érdekeink, valamint az Ön jogai és indokai alapján. Ezt a felülvizsgálat után fogjuk megtenni. Ön tiltakozhat az adatfeldolgozás ellen, ha kérvényt küld a Hivatalos személy e-mail címére: info@thundersell.com.


  7.7. A panasz benyújtásának joga

  A fenti jogok és eljárások érvényesítése semmilyen módon nem érinti az Ön azon jogát, hogy panaszt tegyen a megfelelő felügyeleti szervnél. Ezeket a jogokat különösen akkor gyakorolhatja, ha úgy véli, hogy személyes adatait jogcím nélkül vagy az általános jogi követelményeknek megfelelően kezeljük. A panaszokat a következő szervhez nyújthatja be: Thundersell Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, székhely: 1089 Budapest,Golgota u.4.203.épület 2008. üzlet.


   8. Kapcsolatfelvétel

  Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy kérése van ezen elvekkel vagy személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban, bármikor kapcsolatba léphet az adatvédelmi tisztviselővel a info@thundersell.com címen. Kérését azonnal, de legfeljebb 30 napon belül feldolgozzuk. Kivételes esetekben - különösen összetett kérelmek esetében - jogunkban áll ezt a határidőt további két hónappal meghosszabbítani. A határidő esetleges meghosszabbításáról és annak okairól azonban minden esetben tájékoztatni fogjuk Önt.

  Ezen kívül kapcsolatba léphet velünk a jelen Alapelvek láblécében megadott címen vagy ügyfélszolgálatunkon.

  Elérhetőségeink: 1089 Budapest VIII,Golgota u.4.203.épület 2008. üzlet.Hungary

  Ügyfélszolgálat: +36 30 110 6226 or info@dollcini.com

   

  9. Érvényesség

  Ezek az adatvédelmi alapelvek 2020. szeptember 15-től érvényesek és hatályosak.